כשהחלטת לעבור ניתוח הגדלת חזה כנראה שלא חשבת על השאלה האם יהיה צורך להסיר או להחליף את משתלי הסיליקון בעתיד, יחד עם זאת נשים רבות מחליטות עם הזמן להוציא את המשתלים מסיבות שונות שאפרט בהמשך.
בשנים האחרונות הועלו טענות שמחלות נדירות מסוימות שכיחות יותר אצל נשים עם משתלי סיליקון, טענות אלה לא הוכחו פרט ללימפומה נדירה מאוד ALCL הקשורה לשתל עם מעטפת ספציפית, אשר אינו נמצא יותר בשימוש. חשוב לציין ששום גורם רשמי, משרד הבריאות, רשות רפואית או איגוד רפואי כלשהו בארץ או בעולם לא המליץ על הוצאת משתלי סיליקון או החלפתם מסיבות רפואיות, גם לא FDA.
סיליקון הוא יסוד נפוץ בטבע ונמצא בחומרים בשימוש יומיומי ואף במאכלים, הסיליקון נמצא בגוף של כל אחד ואחת, כאשר לנשים רמת סיליקון גבוהה יותר מגברים. משתלי הסיליקון בנויים ממעטפת סיליקון מוצק ובתוכה סיליקון ג'ל, קרע במעטפת המוצקה הוא תוצאה של בלאי טבעי וזה יכול לקרות בכ- 10% משתלי הסיליקון לאחר 10 שנים. כתוצאה מהקרע עלול להיווצר עיוות בשד או התקשות, אך אין מידע מוצק שזה גורם למחלה כלשהי, בוודאי לא לסרטן השד.
10 שנים לאחר ניתוח להגדלת חזה יש סיכוי של כ 10% לקרע. החלפת משתלי סיליקון שלמים, לפני שנקרעו היא ניתוח קל, לעמת זאת החלפת משתלי סיליקון קרועים, גם אם אין בקרע סכנה, הניתוח קשה יותר למטופלת. מועד החלפת שתלים משתנה ונקבע בהתייעצות עם מנתח פלסטי, זה יכול להיות 10 , 15 , 20 שנה אחרי ההגדלה.
כמה מהסיבות השכיחות יותר להחלפה / הוצאת משתלי סיליקון:
* סיבוך במשתל: סיבוכים המתבטאים בקרע במשתל או קיפול המשתל.
* בחירה אישית: במרוצת השנים חל שינוי טבעי בגוף עליה וירידה במשקל, הריונות וזה מתבטא גם בשדיים, צניחת השד, העור נעשה דק יותר, לעיתים הגודל כבר לא מתאים או שיש רצון לחזור למראה טבעי.
* סיבוכים נוספים: התכווצות קפסולרית, התקשות, חוסר סימטריה וזיהום.
האם ניתוח החלפת משתלים מתאים לך?
* עברו עשר שנים מאז הניתוח ?
* נוצר עיוות לא מוסבר בצורת השד ?
* האזור המנותח החל להתקשות?
* נמאס לך מהנפח / גודל הקיים ?
אם ענית על אחת מהשאלות הללו ב״כן״ את מועמדת טבעית לניתוח החלפת משתלים בחזה.
החלטת להוציא משתלים? אלו האפשרויות העומדות בפנייך:
* הוצאת משתלי סיליקון: מבצעים חיתוך באותו מקום בו בוצע ניתוח השתלת השד ומוציאים את המשתל. הוצאת משתלי הסיליקון מרוקנת את השדיים מחלק מתוכנם וגורמת להתרופפות העור. לעיתים הנפילה היא משמעותית ויש צורך לעצב את השדיים בניתוח הרמת שדיים. ההחלטה תהיה כמובן אחרי פגישת יעוץ עם ד"ר ברגר המומחה בכירורגיה פלסטית.
* הוצאת משתלי סיליקון עם הרמת חזה: לאחר הוצאת המשתלים מסירים את עודפי עור השד ומעצבים את השד לגודל הרצוי ובאופן סימטרי ונכון לגוף.
* החלפת משתלי סיליקון: לאחר הוצאת השתלים מכניסים במקומם משתלי סיליקון במידה הרצויה. מרבית הנשים שעברו הגדלת חזה מודעות לצורך בהחלפת שתלים רק בהקשר של קרע בשתל עיוות בצורת השד בעקבות התקשות (קופסית) או כאשר הן רוצות להחליף את גודל המשתלים.
אם ביצעת בעבר ניתוח הגדלת חזה את בוודאי יודעת שמומלץ לבדוק האם קיים צורך בהחלפת המשתלים על מנת לשמור על התוצאות המוצלחות של הניתוח.
ההליך הכירורגי בהחלפת משתלים:
ניתוח להחלפת משתלי סיליקון מתבצע בהרדמה כללית ונמשך בדרך כלל בין שעה לשעתיים.
החלמה לאחר החלפת משתלי סיליקון:
בעוד שההחלמה מניתוח הגדלת שדיים משתנה מאישה לאישה, מרבית המנתחים הפלסטיים מסכימים כי ההחלמה לאחר ניתוח זה בדרך כלל חלקה יותר מניתוח הגדלת חזה ראשוני.
מרבית הנשים מסוגלות לחזור לעבודה לאחר כחמישה ימים ולדווח כי חוו אי נוחות מינימלית לאחר הניתוח. אם הוצאת את משתלי הסיליקון עקב התקשות, תהיה אי נוחות רבה יותר וזמן ההחלמה יהיה ארוך יותר.
לאחר הניתוח יש להימנע מהרמת משקל כבד מעל חמישה ק"ג ורק לאחר כשישה שבועות ניתן לחזור לפעילות ספורטיבית.
ד"ר ברגר מומחה בכירורגיה פלסטית וניסיונו המקצועי מונה אלפי ניתוחי חזה, לאחר אבחון ויעוץ יתן ד"ר ברגר מענה מפורט לגבי האפשרויות העומדות בפנייך.
לפגישת ייעוץ התקשרי: